بهترین های گوشی موبایل 2020
بهترین های لوازم خودرو 2020

مقاله, تحقیق, پایان نامه

بروزترین وبسایت دانلود مقاله, تحقیق, پایان نامه

مقاله, تحقیق, پایان نامه

بروزترین وبسایت دانلود مقاله, تحقیق, پایان نامه

 

اطعمه

اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال ۶۵۶ ه‍.ق.

پایان‌نامه برای اخذ درجه کارشناسی ارشد (M.A.)
رشته الهیات و معارف اسلامی (گرایش تاریخ تمدن و ملل اسلامی)

چکیده:
در آغاز حکومت عباسیان به دلیل آنکه دست‌اندرکاران حکومت اسلامی، بعد از دودمان نژادپرست بنی‌امیه روی کار آمدند و ملل مختلف با زبانها و فرهنگهای متفاوت وارد حوزه اسلامی شدند، مسائل اجتماعی و از آن جمله اطعمه و اشربه تحولی عظیم پیدا کرد.
موضوع تحقیق اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در دوره عباسیان از ابتدا تا سال ۶۵۶(ه.ق) است و روش کار به صورت کتابخانه‌ای و بهره‌برداری از منابع موجود و استفاده از نظرات محققین بوده و پژوهش حاضر شامل معرفی باب فقهی و آداب دینی اطعمه و اشربه (حلال و حرام)، تجارت و بازرگانی و محصولات آن دوره، ادیان گوناگون و تأثیر آنها بر روی اعراب بخصوص در باب خوردنیها و آشامیدنیها، جشن‌ها و اعیاد اسلامی، رسوم دارالخلافه در این رابطه، غذای اعراب و انواع مختلف آن، وسایل و ظروف طبخ غذا و… می‌باشد.
در عصر جاهلیت و صدر اسلام، اغلب مردم عرب از غذاهای ساده‌ای استفاده می‌کردند اما پس از اسلام، سبک غذاها تغییر پیدا کرد. یکی از دلایل این تغییر ، تماس آنان با ملل دیگر بخصوص ایرانیان بود. مهمترین تأثیرگذاری از جانب ایرانیان بود که برخی خلفا حتی در رعایت آداب شاهانه از پادشاهان قدیم ایران مانند اردشیر و بهرام‌گور متابعت می‌کردند.
و…..

فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
هدف از پژوهش
فصل اول: کلیات
معرفی منابع
فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه
۱- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه
زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری
فایده‌های ظاهری و باطنی کم خوری
۲- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه
الف) آداب غذا خوردن
ب) آداب سفره
۳- آداب آشامیدن
– آب
– شیر
– عسل
– سرکه
آداب آشامیدنی‌ها از نظر معصومین علیهم السلام
۴- غذاها و آشامیدنی های حرام
از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار می‌گیرد
الف- خمر
خمرازدیدگاه آیات و روایات
انواع خمر و حکم آنها
ب- خون
ج- گوشتهای حلال و حرام
خوردن محرمات در وقت اضطرار
فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان
۱- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام
۲- محصولات
۳- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان
شکل بازارها
نقش زنان در بازارها
۴- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام
۵- جشن ها
جشنهای دینی اسلامی
جشن های محلی ۸۴
فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی
۱- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی
آداب المائده،آداب سفره
۲-شرابخانه ها
شربت خانه(خزانهالشراب)
شرابکده ها
۳- مجالس شراب
استعمال حشیش
تریاک

فصل پنجم: تغذیه در عصر عباسی
ادویه و خوشبوکننده ها
اجزای خوشبوکننده
ظروف و وسایل آشپزخانه
غذای اعراب
خوراکهای گوشتی
ماهی و خوراکهای آن
خوراکهای گیاهی
خوراک تنگدستان
خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان
از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد
روغن وپیه
نان
برنج
مشاغل مربوط به اغذیه
بهای خوراکی
قیمتها در زمانهای عادی
بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی
کارکنان آشپزخانه
هزینه آشپزخانه سلطنتی
نوشیدنیها در این دوره
نوشیدنیهای حلال و حرام
شیر و محصولات آن
آب
شیرینیها و حلویات
مواد شیرین‌کننده
نقل
ترشی‌ها و چاشنی‌ها
میوه
زمان‌بندی غذاها
پرهیز و علوم غذایی
نگاهداری و حفاظت
سوخت
نتیجه‌گیری
فهرست منابع
چکیده انگلیسی

……………………..
ادامه مطلب در دانلود فایل قابل مشاهده است
………………………….
نوع فایل: ((ورد-word-doc-dox))

تعداد صفحات: ۲۴۰ صفحه

حجم فایل: ۲ مگابایت

قیمت: 1000 تومان

…………………………
خرید آنلاین

( سوالات شما دوستان عزیز )

ایمیل پشتیبانی: r.zahmatkesh91@yahoo.com

پشتیبانی تلگرام:https://t.me/ramazan1397

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی